Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Cumhuri̇yeti̇n 100. Yılında Türki̇ye’ni̇n Çevre Perspekti̇fi̇: İkli̇m Deği̇şi̇kli̇ği̇ ve Uluslararası Mücadele

Stok Kodu: 9786256579491

İnsanoğlunun varoluşu ile beraber temel ihtiyaçları olan beslenme, giyinme ve barınma sorunları ile karşı karşıya kalmıştır. Başlangıçta avcılar ve toplayıcılar olarak ilkel bir şekilde ihtiyaçların karşılanması zaman içerisinde alet ve ekipmanların kullanılması ile daha gelişmiş hal almıştır. Artan nüfus artışı ihtiyaçları daha da arttırmış, üretimin baskısı oluşturmuş, artan üretim baskısı ile hammadde, doğal kaynaklar ve çevre üzerinde giderek atan bir yük meydana getirmiştir. Tarih boyunca insan, tüketim, üretim, çevre ilişkisi daha da karmaşık hale gelmiş , üretimde kar mantığının herşeyin ötesine geçmesi ile beraber insan ve çevresi görünüm olarak modernleşmekte iken diğer yandan çevre kalitesi giderek düşerek yeni sorunlar silsilesinin de başlangıcını oluşturmuştur.
Çalışmada Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Türkiye’nin iklim değişimi ile ilgili mücadelesi, dahil olduğu uluslararası anlaşmalar ve nihayetinde günümüzde attığı adımlar incelenecektir. Bu çerçevede öncelikle küresel iklim değişikliği ile mücadelede atılan uluslararası adımlar, mücadele yöntemleri ve düzenlemeleri incelenmiştir. Son bölümde ise Türkiye’de çevre bilincinin oluşumu, dahil olduğu uluslararası düzenleme ve anlaşmaların etkileri ile Türkiye’nin bu sürece uyumu üzerine odaklanılmıştır.

Yayınevi

Türü

, ,

Yazar/Editör

,

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

Basım Yılı

Sayfa Sayısı

174

ISBN No

9786256579491

"Cumhuri̇yeti̇n 100. Yılında Türki̇ye’ni̇n Çevre Perspekti̇fi̇: İkli̇m Deği̇şi̇kli̇ği̇ ve Uluslararası Mücadele" adlı kitabı cihazınıza .pdf formatında indirmek için tıklayınız
Sayfa: /
betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet