Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Dönem Sonu Muhasebe İşlemleri

Stok Kodu: 9786052292501

270.00 

Stok kodu: 9786052292501

Mali bilgilerin raporlanması, başta ülkenin mali mevzuatı olmak üzere bir çok kural, ilke ve standartlara göre yapılabilmektedir. Bu nedenle, işletmelerin sahip oldukları varlıklar ve bunların sağlandığı kaynakları ile gerçekleşen faaliyet sonuçlarının mali mevzuat ve finansal raporlama standartları temelinde gerçeğe uygun biçimde belirlenmesi ve raporlanması büyük önem taşımaktadır.

Bu amaçla, işletmelerin dönemsonunda varlıkları, kaynakları ve faaliyet sonuçlarının envanter işlemleri ve raporlanması konularını kapsayan bu çalışma yapılmaya çalışılmıştır. Lisans ve ön lisans öğrenim yapan öğrenciler ile ilgili diğer kimselere dönemsonu muhasebe işlemleri ile ilgili temel bilgilerin verilmesi ve örnek olaylar ve sorularla konuların anlaşılması amaçlanmıştır.

Bu kapsamda, tekdüzen hesap planı ve vergi mevzuatı esas alınarak dönemsonu muhasebe işlemleri ele alınmış ve ilgili konularda BOBİ FRS ile TFRS’ye göre değerleme açıklamaları yapılmıştır. Ayrıca BOBİ FRS ve TFRS’ye göre değerleme ve raporlamaya yer verilmiştir.

Yayınevi

Yazar/Editör

,

Basım Dili

Basım Yılı

Basım Tarihi

Ekim 2018

Kağıt Cinsi

1. Hamur

En x Boy (cm)

20×24

Sayfa Sayısı

429

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet