Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Paraya Dair

Stok Kodu: 9786054393350

235.00 

Stok kodu: 9786054393350

Para, tarih boyunca insanoğlunun ilgisini çekmiştir. Paranın keşfi ve geçirdiği evreler sonucunda günümüzde kullandığımız paraya gelene kadar birçok yollar kat edilmiştir. Günümüz ekonomileri parasal ekonomilerdir. Para politikalarının ekonomi politikaları içinde gün geçtikçe daha önemli bir hale gelmesiyle, uygulanan para politikası araçlarının tarihsel değişimi ve gelişimi daha da artmıştır. Döviz piyasası ekonomiler için çok büyük önem arz etmektedir. Uluslararası ticarette kullanılan döviz kuru, dış ticaretin belirlenmesinin ötesinde, enflasyon, yatırım ve tüketim kararları üzerindeki etkileri sebebiyle de önemli bir konudur.

Uluslararası para ve finansal piyasalar ile ülkeler kendi ülkeler dışında çeşitli faaliyetlerde bulunabilmektedir. Yurt içi fon talebini başka ülkelerin fon arzı ile karşılayabilmekte veya yurt içi fon arzı ile diğer ülkelerin fon talebi karşılanabilmektedir. Uluslararası ticaretin gelişmesi ile sermaye hareketlerinin serbestleşmesi ile bankaların uluslararası faaliyetleri artmaktadır. Gelişen bilgisayar teknolojisi ve internet vasıtası ile bireysel yatırımcılar, uluslararası piyasalara girerek çeşitli döviz, tahvil, bono gibi menkul kıymetleri alıp-satarak ellerindeki fonları en iyi şekilde değerlendirebilmektedirler.

Bu çalışma altı bölümden oluşmaktadır. Ekonomik sistemde paranın rolü geniş anlamda tanımlanmış ve geleneksel ve modern faiz oranlarının belirlenmesi çeşitli iktisat görüşleri çerçevesinde açıklanmıştır. Ayrıca döviz ve döviz kurlarının neye göre veya nasıl oluştuğu hakkında geniş açıklamalar yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın uyguladığı para politikası geniş bir şekilde irdelenmiştir.

Yayınevi

Yazar/Editör

Basım Yılı

Basım Tarihi

Ekim 2014

Kağıt Cinsi

1. Hamur

En x Boy (cm)

16×24

Sayfa Sayısı

188

Basım Dili

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet