Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Sigorta Muhasebesi

Stok Kodu: 9786055193348

220.00 

Stok kodu: 9786055193348

Bu kitabın yazılış amacı, sigorta işlemleri ve muhasebesi konusunda eğitim gören öğrencilere ve uygulamacılara son düzenlemelerle birlikte “sigorta muhasebesi” ile ilgili bilgiler sunmaktadır.

Kitabın birinci bölümünde, sigortacılık kavramları ve sigortacılığın temel tanımlamalar, sigortacılığın temel prensipleri ve sigorta yaptırmanın kişilere ve ekonomiye sağlamış olduğu katkılar anlatılmıştır.

İkinci bölümde, Muhasebenin temel kavramları ve sigorta muhasebesinin özellikleri anlatılmıştır. Ayrıca sigorta şirketlerinin kayıt düzeni sigorta işletmelerinde kullanılan muhasebe defterleri ve sigortacılığa ait tek düzen hesap planı olan “Sigortacılık Hesap Planı” açıklanmıştır.

Üçüncü bölümde, sigorta şirketlerinin ve bunlara bağlı acentelerin Hayat Dışı (elementer branş) çeşitli branşlarda satmış oldukları poliçelerin muhasebe işlemleri, iptal edilen poliçelerin hesaplanarak muhasebe kayıtlarına alınması örneklerle açıklanmıştır.

Dördüncü bölümde, tamamen hayat branşıa ait işlemlerin nasıl muhasebeleştirildiği örneklerle açıklanmıştır.

Beşinci bölümde, Koasürans ve Reasürans işlemleri ve depo primleri örneklerle risk paylaşım hesaplamaları, tanzimat ödemelerinin reasürörlere nasıl yansıtıldığı ve muhasebe işlemlerinin şirketler bazında nasıl yapıldığı örnek muhasebe kayıtları ile açıklanmıştır.

Altınca bölümde, Hayat dışı branşlara ait hasar işlemleri, hasar zeyli ve tazminat ödemeleri, rucü ve sovtaj işlemleri örnek muhasebe kayıtları ile açıklanmıştır.

Son bölümde ise, sigortacılık teknikleri karşılıklarının nasıl ayrılması gerektiği, hangi metodların uygulandığı formüller, tablolar ile açıklanarak bu işlemlere ait örnek muhasebe kayıtları yapılmıştır.

Yayınevi

Yazar/Editör

Basım Yılı

Basım Tarihi

Eylül 2014

Kağıt Cinsi

2. Hamur

En x Boy (cm)

15,5×23,5

Sayfa Sayısı

194

Basım Dili

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet