Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Bir Yaman Türkü Çanakkale

Stok Kodu: 9786058884915

140.00 

Stok kodu: 9786058884915

Gelişlerinde bereketli Nisan yağmurlarıyla karşılanmışlardı. Bahar, demet demet çiçekler sunmuştu her birine. 25 Nisan’da esmeye başlayan hoyrat rüzgar ve misketten dolu taneleri bir felaket gibi inmişti üzerlerine. Kurşun yemeyen ot bile kalmamıştı buralarda. Kuşlar, sessizce terk etmişti Gelibolu’yu. Toprak kanamış, mezarlıklar bıkıp usanmıştı genç fidanları bağrına basmaktan.

Daha bıyıkları terlememiş, gençliğini yaşamamış, ağabeyliği tatmamış, baba olmaya fırsat bulamamış on binlerce vatan evladı Balkanlarda, Sarıkamış’ta şehit düşen kardeşlerinin kanları kurumadan, etleri kemiklerinden ayrılmadan bir kutlu sevda, bir milli dava için Çanakkale’ye koşmuş, Gelibolu Yarımadası’nın rüzgârlı tepelerinde bir gelincik olup, kalıvermişlerdi.

Şimdi, Gelibolu Yarımadası’na düşen kar taneleri, alabildiğine uzanan siperleri, mezarlıkları ve savaşın acılarını bir kefen gibi sarıp sarmalıyor, sinelere gömüyordu. Dört bir yanda hüzün kol geziyor, içleri yakıp kavuran yaman bir türkünün nağmeleri mırıldanıyordu.

Yayınevi

Türü

Yazar/Editör

Basım Dili

Basım Bilgisi

2. Basım

Basım Yılı

Sayfa Sayısı

272

ISBN No

9786058884915

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet