Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Erich Fromm ve Analitik Sosyoloji

Stok Kodu: 9786257881241

220.00 

Stok kodu: 9786257881241

Erich Fromm hukuk, psikiyatri, sosyoloji ve antropoloji disiplinleri üzerinden oluşturduğu sosyal bilim anlayışını eserlerinde etkili bir şekilde ortaya koymuştur. Analitik sosyoloji adı altında ele alınan bu çalışma onun eserleri üzerinden hazırlanmış bir araştırma yazısıdır. Analitik sosyoloji, farklı sosyal bilim alanlarının perspektiflerinin birleşimiyle ortaya konan çalışmaların olduğu bir disiplin olarak tanımlanabilir.

Analitik sosyoloji, bilimsel disiplinlerin bulgularının birleştirilerek insana dair daha derin ve güçlü analizlerin yapılabilmesi, bu analizlerin sosyal problemlerin çözümünde güçlü perspektif sağlayabilmesi adına henüz varlığı için çalışılan bir sosyoloji alanıdır. Bu çalışma söz konusu disiplinin ortaya konabilmesi adına hazırlanmış araştırma yazılarından sadece bir tanesidir. Erich Fromm farklı sosyal bilim alanlarının tümü üzerinden geliştirdiği analizlerini ortaya koyarken kendi perspektifiyle bu alanın açılması adına verilen bu çabaya ilham olmuştur.

Analitik yaklaşımlar insan bilimleri söz konusu olduğunda kaçınılmazdır. Zira insan, çok yönlü, farklı potansiyel güçlere sahip bir varlıktır. Dolayısıyla Fromm ışığında ve onun ilhamıyla başlanmış olan bu çabanın insan bilimlerinde derin ve güçlü analizlere ve buna bağlı güçlü çözüm önerileri üretebilme gayretlerine yardımcı olması ümidiyle…

Yayınevi

Yazar/Editör

Türü

,

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Yılı

Basım Tarihi

Temmuz- 2020

Basım Dili

Cilt Bilgisi

Karton Kapak

Kağıt Cinsi

Kitap Kağıdı

En x Boy (cm)

16×24

Sayfa Sayısı

326

ISBN No

9786257881241

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet