Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Eğitimde Ahlak ve Etik

Stok Kodu: 9786257881937

145.00 

Stok kodu: 9786257881937

Eğitimde Ahlak ve Etik
Yönetici ve Öğretmenler için Bazı Dersler

Çağdaş eğitim sistemlerinde öğretmenlik ve yöneticilik mesleğine ilişkin standartlarının oluşturulmasında etik konusu hep dikkat çekilen bir boyut olmuştur. Özellikle de esas konusu “insan” olduğu için eğitim ve yönetim süreçlerinde etik değerleri dikkate almak adeta bir zorunluluk haline gelmiştir.

Bir mesleğin icra edilmesinde gerekli bilgi ve becerilere sahip olmak yetmez; aynı zamanda onun gerektirdiği etik ilkeleri de benimsemiş ve davranış haline getirmiş olmak gerekir. Eğitimde beklenen ve ideal olan bir nokta da; her konumdaki eğitici (öğretmen) ve yöneticilerin, etik ilkelere göre mesleğini icra etmesidir. Bu idealin gerçekleştirildiği ölçüde bir eğitim sisteminin ve toplumun gelişmişliğinden söz edilebilir. Dolayısıyla “etik, gelişmişliğin, kalkınmışlığın, bir ölçüsüdür”.

Bu eserde başlıca, eğitimde etikle ilgili temel kavramlara yer verilerek; eğitim alanındaki yönetici ve öğretmenler için önemli olabilecek çeşitli çıkarımlar irdelenmiştir. Yazar, konuları seçme, irdeleme ve örneklendirmede özgün bir bakışla hareket etme çabası taşımıştır.

Eser Alt Başlığı

Yönetici ve Öğretmenler için Bazı Dersler

Yayınevi

Yazar/Editör

Türü

Basım Dili

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Yılı

Cilt Bilgisi

Karton Kapak

Kağıt Cinsi

Kitap Kağıdı

En x Boy (cm)

13,5×21

Sayfa Sayısı

128

ISBN No

9786257881937

Sayfa: /
betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet