Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Şahabeddin Uzunkaya Şiirleri ve Şairliği Hikayeleri ve Hikayeciliği

Stok Kodu: 9786258069624

150.00 

Stok kodu: 9786258069624

Giresun’un yetiştirdiği önemli kültür adamlarından Şahabeddin Uzunkaya, yazın yaşamına gazetecilikle adım atmıştır. Lise eğitimi için gittiği İstanbul’da Türk basın hayatıyla tanışan Uzunkaya, burada önemli basın-yayın organlarında çalışma olanağı bulmuştur.

İstanbul’daki gazetecilik çalışmaları sürerken memleketine gelen Şahabeddin Uzunkaya, burada çeşitli gazetelerde yazarlık yapmanın yanında kendi gazete ve matbaasını kurmuştur.

Gazeteciliğinin yanında romancılığı, öykücülüğü ve şairliği de olan Uzunkaya’nın hayatı, sanatı, eserleri ile ilgili yüksek lisans çalışması yaptık. Bu çalışma esnasında Uzunkaya’nın süreli yayınlarda bulunan şiirleri ve öykülerini topladık. Bu eserlerin müstakil bir kitap boyutunda olduğunu görerek çalışmamızı ikiye ayırdık. İlk kitapta hayatı, sanatı, eserleri ve romancılığını söz konusu ettik. İkinci kitapta, önceden kitaplaştırılmayan şiir ve öykülerini bir araya getirdik. Metin neşrinin baş taraflarına da tez çalışmamızda bulunan yazarın öykü ve şiirleriyle ilgili incelemeleri koyduk. Böylece Uzunkaya’nın şairliği, şiirlerinin incelenmesinin yanında ilk defa kitap olarak okuyucu karşısına çıkan şiirleri; öykücülüğü, öykülerinin incelenmesi ve ilk defa kitap olarak okuyucu karşısına çıkan öyküleri yer almış oldu.

Yayınevi

Türü

Yazar/Editör

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

Basım Yılı

Cilt Bilgisi

Normal Kapak

Kağıt Cinsi

Enso Kağıt

En x Boy (cm)

13,5×21

Sayfa Sayısı

162

ISBN No

978-625-8069-62-4

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet