Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

İçli Şair Can Akengin Hayatı – Sanatı – Eserleri

Stok Kodu: 9786250010990

280.00 

Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının ilk yıllarında eserler kaleme alan Can Akengin, şiir, hikâye ve nesir türünde eserler vermiştir. Edebiyat dünyasına nesirleriyle atılan genç sanatkâr şiir ve hikâyeleriyle sesini daha geniş çevrelere duyurur. Halkevi şairleri arasında sayılabilecek Can Akegin’in sanatının ve karakterinin şekillenmesinde nişanlısını kaybetmesi etkili olur. İnzivaya çekilip derbeder bir hayat yaşaması ve kendini içkiye vermesi bu durumu destekler niteliktedir.

Can Akengin’in sanatının kaynağı yaşadığı coğrafya, hayatı ve aldığı eğitimdir. Hece ölçüsünü ön planda tutması onun sanatının gelişmesini engelleyen unsurlardandır. Eserlerinde yerel dile ve sadeliğe önem vererek Türkçenin gelişmesine hizmet eder. Kısa bir dörtlüğe derin anlamlar sıkıştırmayı başaran isimlerdendir.

Can Akengin’in yüzden fazla şiiri, on civarı hikâyesi, tiyatro metinleri ve çeşitli konularda kaleme aldığı nesirleri bulunmaktadır. Onun eserleri yaşantısının ürünü olduğu için perdeler halinde oynanmış tek bir tiyatro eseri gibidir. Eserlerinde şiirsel ifadeler ve kendi yaşantısına dair ipuçları bulunmaktadır.

Bu çalışmada onun hayatı, eserleri, edebiyatçı kişiliği ve eserlerinin incelenmesi yapılmıştır.

Yayınevi

Yazar/Editör

,

Türü

, , ,

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

Basım Yılı

Cilt Bilgisi

Karton Kapak

Kağıt Cinsi

Enzo Kağıt

En x Boy (cm)

13,5×21

Sayfa Sayısı

366

ISBN No:

978-625-00-1099-0

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet