Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Sarı Uygurcanın Etimolojik Sözlüğü Eski Türkçe, Orta Türkçe, Moğolca, Çince ve Çağdaş Türk Dillerindeki Denklikleriyle (B, C, Ç, D, F, G Maddeleri)

Stok Kodu: 9786256905580

310.00 

Bu çalışmada, Çin’de konuşulan ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Türk dillerinden Sarı Uygurcanın dil malzemesini (b, c, ç, d, f, g maddeleri kapsamında) ortaya koymak ve bu söz malzemesini etimolojik olarak incelemek amaçlanmaktadır. Bu amaçla, Sarı Uygurcanın söz varlığı Eski Türkçe başta olmak üzere diğer tarihî lehçelerle ve çağdaş Türk dil grupları (Oğuz, Kıpçak, Sibirya, Güneydoğu Türkçesi vb.) ile karşılaştırılmakta ve Sarı Uygurcanın söz varlığında görülen Çince, Moğolca, Tibetçe vb. ödünçlemeler de tespit edilmeye çalışılmaktadır.
Sarı Uygurca üzerine Eski Türkçe ile karşılaştırmalı olarak yaklaşık on yılı aşkın bir süredir çalışmaktayım; ancak söz konusu eserin ortaya çıkması beş yıllık bir zaman dilimine tekabül etmektedir. Önce işlenecek malzemenin, Türkiye Türkçesine çevrilerek sayısal ortama aktarımı yapılmış; sonra da veri etimolojik ve karşılaştırmalı olarak işlenmeye çalışılmıştır.

Yayınevi

Yazar/Editör

Türü

, , , ,

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

Basım Yılı

Cilt Bilgisi

Normal Kapak

Kağıt Cinsi

Enzo Kağıt

En x Boy (cm)

16×24

Sayfa Sayısı

494

ISBN No:

9786256905580

Sayfa: /
Sayfa: /
betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet