Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Haçlı Seferleri Avrupa’dan Latin Doğu’ya Tarih Yazımı, Tasvirler ve İlişkiler The Crusades Historiography, Representations And Relations From Europe to The Latin East

Stok Kodu: 9786256822689

360.00 

Türkiye’de Haçlı Seferleri ile ilgili bilimsel araştırmalar Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça geç başlamıştır. İstanbul Üniversitesi, bu alandaki çalışmaların Öncüsü olmuş ve köklü bir geçmişi olan bu kurum çatısı altında, Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinden Fikret Işıltan (1915-1997) ve Işın Demirkent (1938-2006) tarafından Haçlı Seferleri’ne yönelik çalışmalar yapılmıştır. Bu kitap, onların açtığı yoldan ilerleyerek, Haçlı Seferleri çalışmalarına incelikli ve titiz bir katkı sunmayı amaçlamaktadır.
Yerli-yabancı katılımcılardan oluşan, Haçlı Seferleri’nin çeşitli yönlerine farklı bakış açılarıyla odaklanan kapsamlı ve tematik bir kitap daha önce Türkiye’de ortaya konmamıştır. Dolayısıyla bu eser aynı zamanda bu sahaya yönelik yapılan çalışmalar içinde öncü bir gayreti de temsil etmektedir.
Haçlı Seferleri çok kültürlü, çok katmanlı, geniş katılımlı ve aynı zamanda dünya tarihinin en benzersiz süreçlerinden biridir. Bu eserde, bu karmaşık sürecin belirli yönleri ele alınmıştır.
11’i Türkiye’den, 9’u dünyanın çeşitli ülkelerinden olmak üzere, çok sayıda yazarın yazılarından oluşan kitabın temelleri 2022 yılının mart ayında atıldı. Davetli katılımcıların çoğunluğunu oluşturduğu çalışma bu sayede, Brezilya’dan İsrail’e, İngiltere’den Türkiye’ye, Belçika’dan Polonya’ya uzanan geniş bir coğrafyadan gelen akademisyenlerin farklı bakış açıları ve yaklaşımlarıyla zengin bir içeriğe sahip oldu.
Eserin, konuyla ilgili çalışanlara faydalı olması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş Yıldönümü Onuruna Türk tarih literatürüne küçük ama anlamlı bir katkı sağlaması dileğiyle…

Yayınevi

Türü

, ,

Yazar/Editör

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

,

Basım Yılı

Cilt Bilgisi

Normal Kapak

Kağıt Cinsi

Enzo Kağıt

En x Boy (cm)

16×24

Sayfa Sayısı

535

ISBN No

9786256822689

Sayfa: /
Sayfa: /
betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet