Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Tokat İlinde Kültürel Miras Turizmi (Müzecilik Perspektifinde İncelemeler)

Tarih boyunca çeşitli toplumlar ve devletlerin kontrolünde olan Tokat, kültürel miras varlıkları açısından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Türklerin Anadolu’yu yurt edinmesinden çok daha öncesinde Tokat’ın birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı bilinmektedir. Bunun en önemli nedeni olarak ticaret yolları üzerinde olması ve tarımsal üretime elverişli iklim yapısına sahip olması gösterilebilir. Sırasıyla Hatti, Hitit, Frig, Med, Pers, Büyük İskender, Pontus, Roma, Bizans, Danişmend, Selçuklu, İlhanlı, Kadı Burhaneddin, Eratna, Osmanlı ve son olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti idaresi altında bulunmuştur. Buradan da Tokat’ın coğrafi, tarihi ve kültürel açıdan önemli bir konumda olduğu anlaşılmaktadır.

Farklı medeniyetlerin mirasına sahip çıkarak kültürel derinliğini bir hazine gibi koruyan ve günümüze aktaran Tokat, son yıllarda özellikle müzecilik faaliyetlerini kullanarak bu zenginliğini insanlığa sunmaktadır. Tokat’ta birbirinden farklı müzeler, tarih öncesi çağlardan başlayarak yakın tarihimize kadar uzanan çok geniş bir perspektifi içerisinde barındırmaktadır. Bu müzelerin en fazla dikkat çekenlerinden biri de son yıllarda faaliyete geçen Tokat Şehir Müzesi olmuştur. Şehir müzesi, Tokat’ın özellikle yakın tarihine ve kültürel yaşantısına ışık tutan birçok değeri ziyaretçilerine etkili bir şekilde sunmaktadır. Ücretsiz bir şekilde hizmet vermesi de ziyaretçilerin tercihlerinde motivasyon unsuru olmaktadır.

Yayınevi

Türü

, , ,

Yazar/Editör

, ,

Basım Dili

Basım Yılı

Sayfa Sayısı

145

ISBN No

9786256579835

"Tokat İlinde Kültürel Miras Turizmi (Müzecilik Perspektifinde İncelemeler)" adlı kitabı cihazınıza .pdf formatında indirmek için tıklayınız
Sayfa: /
betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet