Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Halileli: Troia Ovasında Bir Köy

Stok Kodu: 9786058213401

125.00 

Stok kodu: 9786058213401

Yerleşme adları; yerleşmelerin bulunduğu coğrafi çevre özellikleri, tarihi, sosyo-ekonomik ve kültürel özellikleri hakkında fikir verebilmektedir. Başka bir ifadeyle yer adları, insan ile mekan arasındaki ilişkileri yansıttığı gibi insanın mekanı algılayış biçimi hakkında da fikir vermektedir. Bu çalışmanın temelini oluşturan da budur. Çanakkale Merkez ilçeye bağlı, Troia Ovası’nda yar alan; efsanelerin tarihleşmesinden veya tarihin efsaneleşmesinden doğan kanlı-canlı bir köyü; Halileli Köyü’nü anlatmaya çalışacağız.

Bu köyün yanı başında tarihi bir kent var. Aşkın, ölümün ve ölümün ardında kalan sonsuz bir varoluşun kenti. Yeryüzünün en ünlü kentlerinden bir tanesi, Troia. Büyük ozan Homeros’un kenti. Homeros’un dizeleriyle ölümsüz kıldığı kent.

Halileli ise ünlü ozanın dizelerinde yer bulan ve bu dizelerde, hiç olmadığı kadar büyük bir coşkuyla akan Simois (Dümrek) nehrinin kenarında kurulmuş bir köy. Ben hikayeler arasında iletişim olduğuna inananlardanım, çünkü Troia destanının güçlü hikayesi, Simois (Dümrek) nehrinin kıyısından Halileli’ye ulaşmış olmalı ki, onun da çok güçlü bir hikayesi var. Elinizdeki bu kitapta bu hikayeyi bulacaksınız.

Yayınevi

Türü

,

Yazar/Editör

,

Basım Yılı

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

Sayfa Sayısı

144

ISBN No

9786058213401

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet