Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Suç Sosyolojisi

Stok Kodu: 9786257881524

220.00 

Stok kodu: 9786257881524

İnsan, toplum, kültür, suç, suçlu, sapma,… kavramları birbirleriyle yakından ilişkili, oldukça karmaşık ve bir o kadar da çok önemli kavramlar ve sosyolojik olgulardır. Evrensel bir olgu olan suç olgusunun kökenleri, insanlık tarihi kadar eskidir. Sosyal bilimlerin birçok alanında araştırma yapan bilim insanlarının üzerinde, uzun yıllardan beridir çalışa geldiği bir konudur. Suç olgusu bireysel bir konu olmanın ötesinde bireysel, toplumsal, kültürel, ekonomik, psikolojik, politik ve hukuksal boyutlara olan son derece karmaşık bir olgudur.

Ama unutulmamalı ki suç öncelikle beşeri, toplumsal ve kültürel bir olgu, çok önemli bir toplumsal bir problemdir. Tarihsel, toplumsal ve kültürel boyutları farklılık gösterse de, hemen her dönemde ve her toplumsal-kültürel ortamda suç ve suçlu vardır. Hal böyle olunca suçun beşeri, toplumsal ve kültürel boyutları ile incelenmesi son derece büyük önem arz eder. Bu çalışmada suç olgusu ve beraberinde suçlu ve sapma olguları bireysel, toplumsal ve kültürel boyutları ile ele alınıp incelendi.

Bu sayede okuyucular, günlük hayatın ve toplumsal hayatın en önemli unsurlarından biri olan suç ve suçlu olgusunu, çok daha geniş bir bakış açısıyla okuyabilme bakabilme imkânı buldu.

Çok sayıda bilim insanının, onlarca yıllık birikimi ve bir yılı aşkın ortak emek – çabasının sonucunda; yalnızca sosyologları değil, hukukçuları, politikacıları, kriminologları, …, kısacası suç, sapma, kontrol, suçlu gibi konulara ilgi duyan; bu konuları anlayıp anlamlandırabilmek uğraşında olan herkesin maksimum ölçüde faydalanabileceği bir eser ortaya çıktı. Diğer eserlerimiz gibi, dinamik bir formatta tasarlanan bu kitabımız da, her yeni baskısıyla geliştirlip-güncelleştirilerek, yeni bölümler eklenerek okuyucusuyla buluşacak.
Prof. Dr. D. Ali ARSLAN

Yayınevi

Yazar/Editör

, , , , , , ,

Türü

Basım Dili

Basım Tarihi

Ekim – 2020

Basım Yılı

Basım Bilgisi

1. Basım

Kağıt Cinsi

Kitap Kağıdı

Cilt Bilgisi

Karton Kapak

En x Boy (cm)

16×24

Sayfa Sayısı

385

ISBN No

9786257881524

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet