Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Fetihnâme-i Tûnus Ve Halku’l-Vâd Akdeniz’deki Bir Hâkimiyet Mücadelesinin Manzum Tasviri (İnceleme-Tenkitli Metin-Diliçi Çeviri) Rumûzî (ö. 1582’den önce)

Stok Kodu: 9786256957589

Kuzey Afrika’da Akdeniz’in önemli mevkilerinden birinde bulunan ve bir liman şehri olan Tunus tarih boyunca çeşitli devletlerin hâkimiyet mücadelesine sahne oldu. Rumûzi’nin Fetihnâme-i Tûnus ve Halkulvâd adlı manzum eseri bu şehrin 1574 tarihinde Osmanlı Devleti tarafından İspanyolların elinden alınmasını konu edinen tek manzum fetihnamedir. Eser, II. Selim döneminin son yılında Vezir Koca Sinan Paşa serdarlığındaki ve Kaptanıderya Kılıç Ali Paşa idaresindeki Osmanlı donanmasının Tunus, Halkulvâd, Bastiyon ve Küçük Bastiyon (Müteberka) kalelerini fethini ayrıntı olarak tasvir eder. Şekil ve muhteva açısından tam bir manzum fetihname vasfı taşıyan eser minyatürlü olması ve menzilname türüne yaklaşır niteliğiyle de dikkat çeker. Rumûzi, daha evvel kaleme aldığı Yemen seferini konu alan ilk fetihnamesine nazaran bu fetihnamesinde mecazlı anlatıma daha çok yer verdiğinden eser edebi yönü ile de güçlüdür.

Yayınevi

Türü

, , ,

Yazar/Editör

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

Basım Yılı

En x Boy (cm)

16×24

Sayfa Sayısı

538

ISBN No

9786256957589

"Fetihnâme-i Tûnus Ve Halku’l-Vâd Akdeniz’deki Bir Hâkimiyet Mücadelesinin Manzum Tasviri (İnceleme-Tenkitli Metin-Diliçi Çeviri) Rumûzî (ö. 1582’den önce)" adlı kitabı cihazınıza .pdf formatında indirmek için tıklayınız
Sayfa: /
betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet