Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Stratejik İstihbarat Kapsamında Milli Mücadele Döneminin Değerlendirilmesi Yüzbaşı Kemal Bey ve Mustafa Sagir Olayları (1920-1922)

Stok Kodu: 9786256905641

180.00 

Stok kodu: 9786256905641

Eski çağlardan günümüze kadar, güç unsurlarının karar alma potansiyeli ve karar sürecine etki ederek, saha üstünlüğü noktasında belirleyicilik ortaya koyan ve askeri hareketliliğin etki alanını belirli bir çerçevede şekillendiren strateji kavramı ile istihbarat unsurunun bütünleşik manada kullanılması sonucunda başarı sağlanmaktadır. Devletlerin stratejik davranışlarını, ana çerçevede belirleyen istihbarat unsurunun, gerek sahada kullanımı, gerekse bilginin kazanılma sürecindeki şeffaflığı, stratejik olgunun kullanılabilirlik durumunu belirlemektedir. Devletlerin mevcut veya muhtemel olayları risk, fırsat ve tehdit üçleminde stratejik açıdan değerlendirerek analiz sürecine dahil etmesiyle güvenlik politikaları yön bulmaktadır.
Bütünleşik manada ortaya çıkan stratejik istihbarat kavramı; devletlerin, sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla, belirlenen ana hedeflere yönelik orta ve uzun vadeli planlarını kapsayan istihbarat türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Stratejik istihbarat yaklaşımında; analizciler, risk ve tehdit yönlü durumlara karşı koruyucu tedbirler alınması, güvenlik zafiyetlerinin ortadan kaldırılması ve sürdürülebilir güvenlik politikalarının devamlılığının sağlanması maksadıyla karar alıcılara vizyon belirlemede katkı sunmaktadır.

Yayınevi

Türü

Yazar/Editör

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

Basım Yılı

Cilt Bilgisi

Normal Kapak

Kağıt Cinsi

Enzo Kağıt

En x Boy (cm)

16×24

Sayfa Sayısı

177

ISBN No

9786256905641

Sayfa: /
Sayfa: /
betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet