Uluslararası Yayınevi BelgelerimizBelgeler Gizle
PA Paradigma Akademi, uluslararası bir yayınevidir. Ayrıntılı bilgi...
kalp Created with Sketch.

Özbekistan Halk Şairi Usman Azim Hayatı-Sanatı-Eserleri ve Seçme Şiirleri

Stok Kodu: 9786258118605

165.00 

Stok kodu: 9786258118605

Türkî cumhuriyetlerin bağımsızlıklarını ilan etmesinin ardından hız kazanan Türkiye dışındaki Türk topluluklarının tarih ve edebiyatları eserlerinin yayını, Türk dil birliğini sağlama açısından önem arz etmektedir.

Türk dünyası, çok geniş bir coğrafyada dibi henüz keşfedilmemiş bir kuyu gibi sözlü ve yazılı edebiyat açısıdan oldukça zengindir. Bu zenginliğin büyük paylarından biri de köklerinden sağlam olan Özbek edebiyatıdır. Bu edebiyat içerisinde hem Stalin devrininin etkilerini hem de Bağımsızlık devrini yaşamış biri olarak Usman Azim, önemli bir yer tutmaktadır.

Usman Azim, 1978 yılında basılan ilk şiir kitabı “İnsaniy Tüşüniş” ile edebiyat dünyasında tanınmaya başlansa da çok genç yaşta şiirlerini kaleme almıştır. 10’dan fazla şiir kitabı ve 2000’den fazla şiiriyle Çağdaş Özbek edebiyat sahasının önemli temsilcilerinden biridir. Usman Azim’in eserlerinin önemini anlamak için başka bir yol ise şiirlerinin Türk dillerinin yanı sıra Fransızca, İngilizce, Rusça ve Litvanya dillerine çevrilmiş olması, kimi şiirlerinin bestelenmesi kimi öykülerinin de beyaz perdeye konu olmasıdır.

Yayınevi

Türü

,

Yazar/Editör

Basım Bilgisi

1. Basım

Basım Dili

Basım Yılı

Cilt Bilgisi

Normal Kapak

Kağıt Cinsi

Enso Kağıt

En x Boy (cm)

13,5×21

Sayfa Sayısı

224

ISBN No

978-625-8118-60-5

betmatik ligobet nisanbet betebet hiltonbet milosbet